Geslaagde 4e editie Harkiesbarrit!

11-09-2022

Vandaag is het een jaar geleden dat de 3e editie van de Harkiesbarrit plaatsvond. Gisteren was het alweer zo ver en mocht de 4e editie plaatsvinden. De weersvoorspelling was niet heel positief, maar ondanks de verwachting was er een grote opkomst. Met een hoeveelheid van 150 was dit 1 van de grootste Harkiesbarritten ooit!

's Ochtends om 10.00u ging het terrein open. Een aantal actieve deelnemers waren er natuurlijk al wat eerder. De deelnemers mochten vertrekken tussen 11.00u en 12.30u. Jan Harke mocht het startschot geven. Het was grauw weer, in de hoop van zegen dat het droog bleef. 's Ochtends was dit wel het geval. Na vertrek van de grootste groep begon het te regenen. Schuilen, regenpakken aan en een aantal van hen besloot weder te keren richting huis. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken voor de meesten en kunnen de brommers tegen een beetje water.

De rit was ongeveer 110 kilometer en ging door verscheidene kleine plaatsjes als Genemuiden, Giethoorn, De Wijk etc. De rit werd langs allerlei terrasjes gestuurd zodat de deelnemers altijd een hapje en een drankje konden halen tussendoor. Rond 14.30 hadden we de eerste rijders terugverwacht. Langzaamaan stroomde het binnen en ondertussen konden de rijders hun presentje ophalen bij de organisatie. Door de goede inzet van vele vrijwilligers was het terrein omgebouwd, zodat de deelnemers een hapje en wat te drinken konden halen.

Voor foto's kunt u de volgende link van Jans Schulting bezoeken: Fotoalbum Jans Schulting

Ondanks de regen en kleine tegenslagen hebben wij, als organisatie, veel kunnen leren en bedanken wij alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors. Zonder deze groep was dit allemaal niet gelukt. Voor de sponsors zal er nog een sponsoravond plaatsvinden.

Volgend jaar zal de rit plaatsvinden op zaterdag 9 september 2023! Save the date!